Laci utazásai

barcikaisrac

barcikaisrac

2016 október 8- Nápoly

2016. október 23. - barcikaisrac

Mielőtt még elfeljetenem:

Breaking news

van mar barcikaisrac a facebbokon: https://www.facebook.com/barcikaisrac/ - talan ide hamarabb felkerül ezaz, meg több 

és instagramon is: https://www.instagram.com/barcikaisrac/

Szóval napolyra visszaterve: 

Ez az út ezzel a cikkel kezdődött hétfő reggel 8kor  az irodában:

http://fapadosinfo.blog.hu/2016/08/21/a_10_1_legolcsobb_meno_repjegy 

Kicsit körbekerdeztem a kollegakat, szerencsere volt Olasz és spanyol is , hogy Nápoly v Bari és alicante v Malaga... ami mondjuk a cikkben nem volt de kis skyscanner-ezéssel akadt oda is ajanlat. 

Igy 10 orara mar lett egy napoly oda vissza jegyem okt 8-12-re 9.830 ft-ért meg egy malaga retúr okt 12-18-ra 14.180-ért. Mivel meg volt kb 21 ezer vizzair pontom (20 a tavasszal szerzett hitelkartyahoz jart meg amit meg költögettem) igy a repjegy került nekem 3 ezerbe. Miután megvettem a jegyet gyorsan körbekerdeztem a backup kollegaknal meg a főninel hogy ugye mennek szabira ugye ok? Előtte illett volna de nem volt semmi gond. 

12-én Bp-n 2,5 órám volt áttszállni, és kicsit raparaztam h mi van ha kesik a gep napolyból ezert meg beruháztam egy hetre rea 3eerert egy ontime guarantee-ba is, meg egy gép eleji ülőhelybe (talan 300 volt) ami 45 percnel több késés utan 100 euroval megdob, ami mondjuk egy malaga oda-ra talan szűkösen eleg is ha lekesnem.

A wizz-nel a kis kezipoggyász ingyenes csak,  és mivel   a tavaszi 1 nagy kezipoggyasz 2 hetre kihivast sikeresen vettem, igy most kiprobatam működhet e a kis kezipoggyasz 10 napra.  

Jelentem Működhet. Igy nezett ki mit vitte:

a taska tartalma:

ruhak:  1 rövidgatya, 1 törcsi, 5 polo, 2 atleta, 5 alsogatya, 5 zokni, 1 flipflop, 4 napszemüveg, egy rendes szemüveg 1 basebell sapka

Higenia/egeszeg: 1 fogkrem, 1 tusfürdő 100 ml, 1 naptej 100 ml 1 fogkefe, algoflex, immodium, kisolló

kütyük/egyeb: jegyek kinyomtatva, utlevel, plusz tárca az euronak, szemelyi, 2 bank és 1 hitelkartya, macbook air 11, töltők, 2 külső akksi, 2 fülhallgató, 1  mobiltelefon, zsinorok, tornazsak a napi maszkallashoz, par zacsko, 3 szamzaras lakat, 2 karabiner   - vagy 10 műzliszelet eleg cigi mert itt olcsobb 1 kis üveg unikum , üres fel literes flakon

+ rajtam: dzseki, farmer, futocipő, 1 hossuujju polo, 1 kötött pulcsi, 1 szeldzseki, sal, 2016-10-23_15_37_05.jpg

A napolyi gep szombaton  10 kor ment, persze előző este meg sörözgettünk, reggel 7 fok, kitömegközlekedtem a repterre (most h  nincs berletem egy ideje sajna ez is 700 ft) át a security-n kis bambulás, a gep időben indult, renben erkezett. Napolyban 21 fok napsütés várt, ezaz baby :) 

2016-10-08_12_25_50_1.jpg

A repterrol befele benaztam a busszal , mert kineztem vmi helyi jaratot, kb 1 km séta a reptértől de nem kell atszallni meg  olcsobb mint a repteri busz, de  egyre gettosabb környekre vitt a goolge maps,   Francesca pedig sikeresen raparaztatott hogy a repter környeke veszelyes igy visszafordultam és végül megis a repteri busszal mentem. mondjuk vettem ilyen 30 euros Compania  kartyat amivel 3 napig ingyen tömegkozlekedek napoly és környeken + 2 helyre a belpő is benne van, 3ikra felaron ugyh vegülis mindegy volt. Na ez a compania kartya vagül nekem nem erte meg de ezt akkor meg nem tudtam. 

A szallast Hostelwold-on foglaltam Giovanni's home, 15 eur / éj, egesz korrekt bent a belvarosban az összes latnivalo setatavolsagra. Egy berhaz 3ik emeleten egy jo nagy lakas, sztm 4 szoba tarsalgo, konyha, nagy terasz, a tulaj nagoyn ok, kajaval vart (egy tal teszta + desszert) vagy egy oras előadast tartott napoly és kornyekeről hova menjunk, terkepet adott utvonaltervvel.

giovannis_home.jpg

Delutan 4 fele aztan elindultam kicsit felfedezni, bar kicsit felhősebb volt az idő, ugy kb vegig is jartam a felet -2/3at amit erdemes volt megnezni   - a domot, az uj varat , a főteret a kiarlyi palotaval, a tengerpartot a kikötővel. Aztan hazasetaltam nem sokat szocializalodta, csak par sör a teraszon és alvás

2016-10-23_16_05_46.jpg

 ja igen:

van mar barcikaisrac a facebbokon, talan ide hamarabb felkerül ezaz, meg több kép: https://www.facebook.com/barcikaisrac/

és instagramon is: https://www.instagram.com/barcikaisrac/

süti beállítások módosítása