Laci utazásai

barcikaisrac

barcikaisrac

2007 kuba masodik rész csak röviden

2017. március 04. - barcikaisrac

2007 április valahanyadika - Kuba 2ik rész - mar csak röviden  - felraktam ide par kepet leirassal https://www.facebook.com/barcikaisrac/

pict0196.JPG

 este bementünk a varosba szetnezni, inni par sört, a kubaiak nagyon baratsagosak, csak kevesen beszelnek angolul. Mi pont talalkoztunk egy sraccal, aki vörös haju volt és feher bőrű amugy, van itt mindenféle rassz amugy az ébenfeketétől a tejfehér bőrűig, meg közte a tejeskávé minden árnyalata. Azert inkabb a latin tipus meg a mulatt dominal. Szoval leszolitott honnan, meg h menjünk vele inni a térre, hoz csajokat meg haverokat, jol le is itattunk egy vagy 8 fős társaságot me mi is berugtunk, voltak csajok is, nagyon kedvesek voltak, csak nem volt közös nyelv de az nem is mindig kell. P jol össze is baratkozott az egyikkel…aztan sok rum utan én a szallason az ajto előtti székben ebredtem reggel a fenykepező meg utkozbe elhagyódott…allitolag ilyen regi amerikai limuzinnal jöttünk haza hat nekem az nincs meg. Kaptam is egy becenevet a host-tól, innentől drunken-nek hivott csak :) 

Igy az első par nap képei elszálltak, probaltuk keresni a fenykepezőt de nem lett meg sehol. 

Közbe összebaratkoztunk egy masik sraccal is aki egy reklamszatyorral maszkalt allandoan, a neve mar nincs meg, mindegy, ő meselt nekünk sokat meg kisergetett, gyakorolta az angoljat, meg mutatott nekünk olcso helyi peso-s ettermet, megmutatta hogy kell eljutni a közeli tengerparti üdülőfaluba. 

Oda atköltöztünk 1 v 2 napra nem volt nagy szam amugy csendes volt de strandoltunk az jo volt, aztan viszza holguin-ba , bar a napi egy biuszt pont lekestük ugyh megint a szatyros srac (hogy hogy nem ott volt epp) segitett ki minket, felrakott egy collectivo-ra . Ami elemeletileg akkor illegalis volt külföldieknek, de minden ok volt. 

Holguin-ból atmentünk busszal Trinidad-ba par napra, a busz amugy eleg draga de europai minőségű,klima meg minden, csak CUC-cal lehet fizetni, szoval lokal-oknak megfizethetetlen kb, ők stoppolnak, v collectivo-znak.  

Trinidad-ban is par napot voltunk, nagyon jo hangulatű város és talaltunk olcsó szállást , volt egyik este nagy salsa party a téren, remek hangulat volt, talalkoztunk magyarokkal is, kezdtük felfedezni az olcso kajalasi lehetőségeket is , meg van nem messze tőle egy gyönyörű  tengerpart ott strandoltunk. 

Trindiad-bol mint kiderült a taxi  ugyanannyira lealkudható mint a 3 buszjegy lenne, ugyh urasan mentünk havannaba taxival vagy 200 km-t. Ott mar az előző szállásadónk szervezett szállást a belvárosba szintén olcsón és okosba 3an egy szobaba. A lanya meg nagyon csini volt amugy . 

Havannat is körbejartuk, megneztük a kötelezőket, tovabb tanultuk mit lehet CUP-pal vasarolni, volt ott is strand ahova lementünk fürdeni, meg koktéloztunk barokba, hallgattuk a latin zenet. Itt is nagyon kedves mindenki, kicsit tul közvetlen is, a csajok a strandon ugy ismerkedtek h “veltlenül” odasodorta őket a hullam és “vélatlenül” megfogtak a golyoid a viz allat. Először azt hittük veletlen de velem és B-vel is megtörtént 5 percen belül. Csak ugye nalam nem volt eselyük mivel otthon vart egy friss kapcsolat. 

A repülőnkhöz vegül vissza kellett mennünk Holguin-ba , ott volt meg egy kis kavaras, mert előző delbe akartuk megvenni a jegyet a buszra és mar elfogyott az esti jaratra. Szerencsénkre a dlutan 2esre meg volt par hely, ugyh visszarohantunk a szallasra gyors pakolas, taxival ki a buszhoz és fel a buszra. Mivel nem volt időnk, igy a buszra keszültünk fel, egy üveg vizünk volt 3unknak 12 órára, meg egy üveg rum. A viz az első hnórában elfogyott, utana aki szomjas volt az rumozhatott, hat megutaltam a rumot egy eletre. 

Igy hajnal 3-4 fele mar holguinba voltunk, de a gep csak du 4 kor indult, probaltunk a buszpalyaudvaron kicsit aludni de az tele volt csotannyal, a parkba meg mindig rank szoltak h nem lehet csövezni vegyünk ki szallast és nem hagytak audni. Szoval eleg elcsigazottan ertünk ki a repterre, ahol meg utoljara megküzdöttünk az ülőhelyért. Nem akart a helyi srac becsekkolni, mindig hatraküldött a sorba h majd majd, lehet segiteni kellett volna kis csuszopenzzel mert lattunk h a hasonlo jegyesek csinaljak de mar nem volt pesonk. Vegül P beszelt a masodpilotaval h nekünk mindenkepp fel kene ferni a gépre mert kollega meg minden és all a rendszer otthon (mar ket hete allt persze) aztan ő intézte és lett jegyünk, örültünk, onnan meg mar minden alakult , frankfurtba a tulfoglalt bp-i jaratra is felfertünk végül. 

A csajom kijött értünk a repterre kocsival, és hazafuvarozott mindek, szegenyt sajnltam, elgge durva szagunk 3 nap ut utan 

 

 

puerto rico febr 25-marc 4

Es h miylen volt puerto rico - ez az egy hét ?

img_9388.JPG

hat nekem kb semmilyen és ez joreszt az en hibam is. Ugye azert jöttem ide eleve mert nagyon olcsó volt, és innen mar csak kis köpés a kontinens - mondjuk kicsi de draga köpés :) 

sorry h ez nem lesz egy informativ puerto rico bejegyzés, nem jött teljesen at a vibe igy nem csalingaztam körbe a szigetet . 

img_9400_1.jpg

Előtte azert utana neztem h mit tud ez a sziget, és nekem sok mindent nem, és azt is körülményesen és/vagy az én költségvetésemhez képest dragan. Az en költségvetésemhez minden kicsit draga amugy itt. Kezjük ott h annyi a szallas mint a napi budget ha nem több bar erre szamitottam. A tömegközlekedés elég esetleges, tarsulni jobb és kocsit berelni ha akarsz valahova menni. És pont olyanokat nem talaltam (annyira lehet nem is kerestem?) akikkell egsybevagott volna a terv v meg lett volna a hullamhossz. Lehet itt amugy mit csinalni, van dzsungel (USA egyetlen dzsungele vizesessel meg fürdéssel de ugye nekem tervek szerint eleg dzsungel lesz olcsobban igy azt passzoltam, meg van itt ket erdekes sziget de kocsi nelkül 1 nap oda egy nap vissza ugyh azt is passzoltam, az en kb 3 min napot maradok mindenhol utazasi stilusomba nem fert mar bele, majd legközelebb. 

Amugy nem nyavajgok  jol erzem itt magam csak a dragasag kicsit elveszi a kedvet. Tiszta amerika amugy, karib de steril. San Juan -t körbeneztem, az óváros cuki, de europai szemmel azert nem annyira “old” aztan strandoltunk is, ez a resz mondjuk ocean part ugyh hullamok vannak, nem az a csendes, max egy ket öbölbe lehet ugy chillezni a vizbe. Kite surf-nek, surf-nek jobb. A karib oldal  bizti nyugisabb. Ezert kicsit sajnalom h van itt ket sziget ami nagyon szep de kihagytam őket. (amellett mert draga is) első 3 nap old san juan-ba volt szallasom, egesz jo hostel meg a szigeten a legolcsobb sztm, csak az old town fel napot ér, és utana buszozhatsz a strandra ami az itteni tömegközlekedéssel (felorankent kb jar ha jar )  macera. Amugy egesz jo arcok voltak ott , beszelgettünk estenkent, sörözés volt, azert a nagyon fiatalokkal erzem h neha nehezen veszem fel a hullamhosszt, mikor ezek a drinking game-k vannak. En inkabb sörözünk beszelgetünk tipus vagyok. De azert maganyos nem voltam, monduk a hostel mar rajöttem h arra jó h a többi külföldivel bandazz ami tök érdekes de a helyiekkel nem igazan tudsz igy ismerkedni, ami a lenyeg lenne. Azert jot bandaztunk egy alban sraccal, finn csajjal stb.

img_9360_1.jpg

 Mivel ott nem volt tovabb hely 3 nap utan kerestem egy masik hostelt, (gondolkodtam couch surfing-en is , de annyira nem voltak szimpi host-ok, vagy aki volt ezer eve nem hostolt) szal ez a hostel nem sokkal dragabb, de 10-15 p seta a part. Kb mar lattam h itt is csak chill-ezni fogok a repülőig, meg közbe leegtem csunyan, a bal karom, ugyh azt is kimelni kell ugyh ink csak eldötnöttem innen olcson meguszom a szigetet és feltöltödök a kubai kalandokra.  Itt legalabb a fele amerkiai volt, masik fele kanadai v északeuropa, és leginakbb fiatalabbak, na a nagyon fiatal csajokkal nehez hangot talaltni neha, bar lehet h ez mar az en param h apjuk lehetnek…

Szal itt is estenkent sörözes, talalkoztam equador-iakkal akikkel meg soha, argentin csajszival egy masik alban sraccal, stb volt sok jo beszelgetesem - ezeket elvezem a legjobban, kaptam tippeket kubara - innen sokan oda mennek v onnan jottek -

img_9377_1.jpg

amugy az arak - itt minden netto-ban van kiirva és az adó ugy 10 % még rajön, mint amerika - egy kis kör a boltba ugy 1 dollar, a cigi 7-8 a kaja a boltba is eleg draga, én azon elegge sporotam vettem virslit kenyerrel és azt ettem szerencsére szeretem, votlam mcdonalds-ba (5től van egy menü) de amugy mashol nem kajaltam.  A local food amugy ahogy neztem ua mint mexkibó v kuba, ugyh majd kiprobalom ott .  A helyi tömegközlekedés ha jár 75 cent de kb ha szorsz vmi aprot az is jo, visszaadni nem tudnak. 

A távolsági van publicos ami egesz olcso- de neztem mar a palyaudvarra eljutni is egy óra v masfel, és nincs is rendes menetrend cserebe olcsó, de a legjobb a kocsiberles többen, mar napi 30-40 usd-tol lehet, és 4fele szetdobva siman megeri. 

Sokan jöttek a dominikai köztarsasagból és sok jot meseltek róla sajnalom most h az kimarad de majd lehet lesz ra meg mod. 

Amugy rengeteg itt a nagy fenekű lány, az az aranytalanul zsirfaru ha igy jobban megvan. A többi szigeten is az a tipus van, keves a szép lány amugy, az amerikaiak is kövérek, érdekes modon a fiuk nem csak a lanyok. Az utazas amugy ahogy neztem a fiukrol leviszi a felesleget a csajokat meg hizlalja. 

Szal ez az utso napom itt , este 7kor kimegyek a repterre, mert kesőbb nincs busz, és majd hajnal 3kor megy a gep floridaba, ahol atszallok a kiubai gepre. Meg floridaba kell inteznem vizumot, allitolag 50 usd és a gate-nal meg lehet venni remelem ugy is lesz. 

Kubaba nem hiszem h lesz internet ingyen bizti nem ugyh majd mexikobol jelentkezem 22 utan. 

tovabbi puerto rico kepek facebook-on

süti beállítások módosítása