Laci utazásai

barcikaisrac

barcikaisrac

2017 február 23-26 BP-koppenhaga-london-Puerto Rico - rövid update

2017. február 27. - barcikaisrac

 

23-a Bucsuzok a  lakastol, minden bepakolva, nem fer be, meg utso pillatban meg eldöntöm h jön egy kis hatizsák pluszba, kajanak, ennek-annak, majd utközbe selejtezek meg. Aleksandra feljön 11-re, ő vigyaz a lakasra mig tavol vagyok, atadom a kulcsokat, mutogatok meg ezt-azt, iszunk egy unikumot meg egy sört, izgulás elmulik. 

Tavasz van, ramizzad a Konradtol kapott szakadt telikabat, Metró-busz a reptérre, a security par perc alatt megvan, megnezem a mastercard lounge-t ha mar jar az uj kartyamhoz, egy kis szendvics, sör meg unikum. Meg kevesbe izgulook.

A repülés ok volt, viszont koppenhagaban hóesés és szél, szoval szabalyos hóvihar várt.  A szállásom estére egy régi barcikai havernál Bélánál és a feleségénél van, a tömegközlekedés iszonyat drága (mint minden koppenhagaba) vegül 80 DKK-ert (10 eur) egy 24 oras jegyet vettem, mivel a 2 vonaljegy is kb 70 lett volna, és masnap is kellett valami. Este söröztünk kicsit, megbeszeltük kivel mi történt az elmúlt tizenvalahany évben, hogy keveredtek ők koppenhagaba barcikarol, milyen ott az elet, hogy megy a beilleszkedés.

24 - Masnap reggel koran kell lelepnem, mar hn8kor indulok varost nezni. A kabat eletmentő, 0 fok körül van, hó - jég mindenhol meg latyak, leszallok a buszrol mar a belvaroshoz közel és onnan setalok az új kikötő nevű helyig. Monjuk koppenhaga belvarosa nem nagy. Megnezem a csatornat, felpattanok egy helyi “BKV” hajóra is par megalloig, majdnem eljutok a kis hableanyig de menni kell viszza mert 11től van egy “free walking tour” amire beneveztem. Egy nagoyn jopofa Perui srac tartja, mesel sokat a danokról is nem csak a varosról,  ilyen stand up comedy sztilusban megnezzük a belvaros kötelezőit kivülről. Mivel egy napot vagyok DKK -t jattolni nem tudok, 20 eur-bol nem tud visszaadni, viszont megegyezünk egy doboz camel-be és mindenki boldog. 

Itt amugy a sör eleg nepszerű, veszek is egyet és kiülök a napra, várom a köv walking tour-t. Azt egy indiai tartja, na ra kcisit jobban kell figyelni az akcentus miatt, atsetalunk   Christiana szigetére, ott meg benezek a Christiana free town-ba, egy hippi negyed, önálló önkormányzattal, legalis könnyű dorgokkal, ugy nez ki kb mint ha a csepel művek egy nagy romkocsma lenne, vissza egy gyaloghidon és aztan Belaekhoz a cuccamiért. 

Ugy volt h este kimegyek a repterre mert reggel 7kor ugyis megy a gep minek szallas, de Lajos, Béla öccse latta fB-n h itt vagyok ugyh rámirt fussunk össze, meg alhatok naluk, sőt hajnal 4kor ki is visz a reptérre. Örök hála mindkettőjüknek. Ott is beszelgetés , sörözés.

Amugy dania - a legalapabb ketkezi munkaból is meg lehet élni magyar viszonylathoz képest középosztály szinvolnalon (értsd lakás, kocsi, nyaralás meg amit szeretnél) nem csoda h sok  magyar  diplomás takarito meg kertész van itt. Csak barcikaró 5-6 ismerős. 

Sok sztorit meseltek, most idő hianyaban kimaradnak.

Koppenhaga amugy nekem draga de ottaniaknak tök élhető, tenyleg rengeteg bicajos van viszont az idő pocsék. Nyar szinte nincs. 

25 - A repteren a kiszolgalt kabatot kikukaztam (nem ezert nem volt kar, ket helyen szakadt, hullott a tolla, kimoshatatlanul koszos ujju kutyasetaltato kabat volt, megszolgata az idejet) eletmentő volt koppenhagaban. Londonig minden ok volt, vegig aludtam, ott viszont elakadtam a vizumnal, a Norvegian pultnal a hölgy kerdezte USA.bol hova, mondum kuba meg Mexikó. És onnan hova, hat mondom onnan majd guatemala, miert erdekli? Mert az ESTA ba valahogy mexiko is beletartozik, nem ertem hogy, mert ha direkt mexikoba megyek nem is kell. De kert tőlem egy mexikóból 3ik orszagba menő jegyet ami meg nem volt, mondtam majd busszal megyek tovabb mexikoba meg 6 hónapig lehetek vizummentesen. NA mindegy kellett egy jegyet vennem kifele mexikobol h felszalhassak a perto rico i gepre. Ami nem volt egyszerű mivel wifi nem volt, roaming mobilnetről kellett, cancun belize egy 10es lett volna, de  a busztarsasagnak nem volt angol honlapja, meg aztan engedett egyik kartyammal se fizetni. Szal valtottam repjegyre, és vettem cancun guatemalaba egy jegyet kb 30ezerért. Mar masodik repteri repjegyvasarlasom, ez kicsit körülmenyesebb volt, de 40 perc alatt megoldottam. Aztan vegre becsekk, ujra security, pedig ez csak transzfer kicsit izgultam ott mert a beszallitas mar tartott, meg jo lett volna egy cigi az izgalomra, de persze nem volt dohanyzo, mindegy beszalltam, a gep az egyik legujabb, tablet, konnektor , usb, remek labter volt, aludtam meg sorozatokat neztem, egesz jol birtam cigi nelkül, 9 óra volt az ut, az usa-ba belepes semmi nem volt, nem kerdeztek semmit, nem kertek  semmilyen jegyet kifele se, nemtom mire volt ez a felhajtas londonban. 

Ott azöltözés papucs rövidnaciba, vagy egy orat vartuk a helyi buszt (felorankent jarna) mint kiderült vagy 6an ugyanabba a hosltebe mentünk. 

A hostel San Juan óvárosában van , egy régi házban remek helyen de kicsit sivar. Pont szombat estere ertem oda, az óvárosban valami cirkusz fesztival volt hetvegen, kerestem egy supermarketet vettem egy 6pack-et és dumcsiztunk a lakókkal éjfélig, mikor is ők elmentek diszkóba én meg aludni. 

Amugy ez nem igazi karib, legalabbis san juan ezen része, felig amerkia, nem olcsó, viszont tiszta, nagy kocsik automata valtoval, kis sörök 6osával, ilyen epp 3 decis a sör vagy meg kisebb, az arak nettók, a kenyer draga és szar. Halgattam Vaya con diost, azert az meghozta a hanfulatot, mig olvassatok ti is rakjatok be a puerto rico c szamot. 

26 - Masnap körbejartam az overost, hat ugy 2 ora, europaiaknak nem annyira nagy szam, csak itt számit ó-nak, azert a lokació kellemes, meleg van , kicsit neteztem dumaltam, meg alvas. Ma strandra megyünk egy alban sraccal.

Kepeket ide nem rakok most mert sietek és a blog.hu ra barmit feltölteni kinszenvedés, de Fb-n van sok a barcikaisrac-on, nezzetek hozzá  https://www.facebook.com/barcikaisrac/?ref=bookmarks

süti beállítások módosítása