Laci utazásai

barcikaisrac

barcikaisrac

majus 20-21

2015. május 23. - barcikaisrac

Na a paprkas kurmplinak ismet sikere volt, Joshua elkerte a receptet is :) Diananak a német lanynak is nagyon izlett, azt mondta nosztalgikus, régebben sokat mentek romaniaba és ott, meg atutazóban magyarorszagon evett ilyet. És Anna a finn lany is odavolt érte, azt mondta nekik is van ilyen ízű ételük, és tökre olyan mintha az anyukaja főzte volna. Erre külön büszek vagyok :) És 6 hónapja nem volt finnországban úgyhogy külön örül neki h végre evett hazai ízt. Szóval izlett mindenkinek :) Diana és Anna, meg a paprikás krumplim. 

img_3259.JPG

Aztan meg Joshuaval ittunk par sört a bárban, talalkoztunk nemetekkel, szegenyeknek elloptak az irataikat meg a pénzük, kartyaik, jol megszivtak, persze azt nem ertem miért tartották mindkettejük összes papírját és pénzét meg bankkartyait egy táskában együtt. 

Tegnap meg Anna-nak a finn csajnak volt szülinapja, egész nap ünneplés, a finnek tudnak inni :) először sörök a parton, majd egy helyi kocsmaba mentünk, ilyen igazan helyibe, turista nem is volt rajtunk kivül, na kellemes meglepetés hogy az egyik sörösüveg hatuljan magyar felirattal talalkoztam. Először el se hittem, aztan kiderült hogy csomo nyelven rajta van a sörösüvegen hogy kell sört kérni, és alatta a spanyol forditas. Olaszul, angolul, németül, portugalol, de azert hogy magyarul is azon baromi meglepődtem. So cool, amazing :)  ahogy a hostel sleng mondja :)

img_3269.JPG

img_3266.JPG

Amugy itt mindenki "fine" vagy "amazing" szoval a how are you-ra ez a ket valasz letezik. Nem panaszkodnak az emberek. Persze itt nem is nagyon van mire. A finn csajjal jol meg is beszeltük hogy a finnek meg a magyarok is jo depressziosak, csak nem tesznek semmit hogy ne legyenek azok. Peldaul kiköltöznek mexikoba par honapra :) Meselt valami kis falurol a csendes ocean aprtjan, ő ott volt 3 honapot, most megy haza. DE jövőre többet akar majd maradni :) Ez itt a szülinapos csapat:

img_3260.JPG

Ez meg a koncsma:

img_3262.JPG

Aztan valami szinten helyi night klubba meg a hostel barba meg partra ejszakai fürdeni, jo kis buli volt. Az este mar többet nem fényképeztem, de dumaltam meg mexikoi lannyal is, meg csomo mindenkivel, az auszi akcentussal van csak bajom, az ő  beszédükből csak minden masodik szo van meg sokszor, arra is kurvara fülelni kell. 

Ma kesőn keltem, és csak pihi, elmentem enni egy pizzat ebedre, de alig birtam legyűrni, utana muszaj volt sziesztaznom, aztan kimentem a partra kicsit, de elegge fúj a szél mar par napja és a vizet (homokot) is felkavarja, ugyh a sekény részen barnasabb most. Mast nem is nagyon csinaltam, este lesz koncert a bárban, majd gondolom oda megyünk. 

majus 18-19

Hat nemsok minden van, csak eletjelet adok, 18-án Elment Barbara és Carlos, Barbarát ki is kisertem a komphoz (meg ugyis kellett cigi) aztan pihi a hostelben, főztem tésztát halasat most, meg este elmentem futni (lattam a képeken h nő a pocak) és duolingoztam is, mert érzem h nem fejlődik az angol. Tegnap meg volt partozás, érdekes, most tök barna a part menti víz, felkavarja a szél a homokot, meg amugy mar tul meleg is tan, este megint futas, és vegre kiszakadtam az 5 km-es atlagból és futottam egy 8-ast, igaz jo lassan, meg nem szandekosan, csak most a masik vegeig futottam el a szigetnek ami joval messzebb volt mint terkepen tűnt. Eleg jol kell itt időziteni a futast, mert kb 7től lehet és 8kor meg mar sötét van. Ugy meg mar nem vicces mert nincs vegig közvilagitas. Amugy homokba, vagy homokos földuton futni azert nehezebb, szinte letapad a lab.
Aztan este megint duolingo, par sör, és újra összefutottam a baran Joshuaval, akivel 3 hete ugyanitt nagoykat partiztunk,visszajött melozni a szigetre, ittunk par sört. Ma meg mosodat inteztem, partoztam, feltöltöttem az interetet a telefonon, meg mai feladatom paprikas krumplit főzni neki, megigertem, meg a francia sracnak aki szinten nagyon kivancsi ra. Remelem megint sikerül és nem csak a kezdők szerencséje volt a multkori :)  Ennyike most 

img_3257.JPG

 

süti beállítások módosítása