Laci utazásai

barcikaisrac

barcikaisrac

majus 7-8-9 (csütörtök, péntek-szombat)

2015. május 10. - barcikaisrac

Sok minden nem történt az elmult par napban, csütörtökön meg pénteken is partoztam, csütörtök este reggie koncert volt, de kicsit faradt voltam hozza, a pénteki beach party-t is skippeltem, mert ejfelkor kezdődött. Azert a aprtra lementem este elbucsuzni a csendes óceántól (egy időre)

img_2989.JPG

Láttam megint esküvőt:

img_2984.JPG

A naplemente itt ilyen:

img_2981.JPG

Surfosok, itt amugy a tenger jo hullamzo, ami izgis, viszont több a kavics, és kevesbe atlatszo ami nem olyan jo, valamit valamiert.

img_2963_1.JPG

Pár kép a városról:

img_2948.JPGimg_2949.JPG

img_2957.JPG

img_2972.JPG

Szombaton kicsekkoltam, aztan egy busszal Buceiras-ba, egy szomszed varos, ugy felora alatt ott voltam.

Ezek a "feltavolsagi" buszok:

img_2993.JPG

 

img_2994.JPG

Mivel szar helyen szalltam le setaltam vagy fel orat a buszmegallohoz, és vettem jegyet Guadalahara-ba. Feroankenet jar a busz, szal nem kellett időre menni. Ez ugyanolyan luxi busz volt, csak masik tarsasage, megneztem egy fel godzillat (volt angol, spanyol feliratos verzió) meg vegigvittem angry bird-en vagy 50 palyat a tableten. Szep hegyes videken keltünk at.

img_2996.JPG

 

 Aztan most mar megtalaltam a palyaduvaron a helyi buszt is, és nagyon ügyesen 12 pesobol eljöttem a hostelig. Meg kicsivel több mint egy ora zötykölödes utan:

img_2999.JPG

A hostel jol nez ki, van medence is, belvarosban. Tequila bacpackers hostel a neve. 

img_3001.JPG

Beadtam a mosodaba a cuccaim. Sajnos felső ágy jutott csak megint, de nem estem le eddig :)

Erkezes utan kicsit felfedeztem a varost, kimentem kajalni, meg csaszkaltam, jo hely ez a guadalajara, nagy is amugy, a 2. legnagyobb mexikoban, 1,5 millioan laknak. Először a parti szerkomban mentem ki, és elég alulöltözöttnek ereztem magam, atleta és flipflop itt nem divat, mindenki cipőben, pólóban v ingben, és több hosszunadrag mint rövid. At is öltöztem estére és is, ne lojak ki. Van csomo busz (bar terkep nincs roluk, se normalis honlap) meg van troli, és még metró is - vagy földalatti, ma kiprobalom, 2 vonal van) A jegy a helyi jaratokra 7 peso, tehat 140 ft kölül van, olcsó. Van bubi is, itt mibici-nek hivjak.

img_3003.JPGimg_3004.JPG

Setaltam este valami korzon, tele volt emberekkel, arusokkal, előadásokkal, egy sugarut közepén volt amugy.  Masfel honap utan szoltak h Mexikoban (vagy lehet csak Guadalajara-ban) tilos a köztéri alkoholfogyasztás, és tényleg itt nem lattam sörrel a kezükben embereket. Pár kép:

img_3006.JPG

img_3009.JPG
img_3015.JPG

 

Ma meg reggeli utan az a terv h megnezem a várost. 

majus 5-6

Sok emlitesre melto nem történt az elmult ket napban, henyelek itt, eszek, szamitozok, partozok, tessék, körbefozózva az öböl:

fullsizerender_26.jpgimg_2938_2.JPGfullsizerender_25.jpg

este meg sörözés. Kedden kicsit tovabb, tegnap laightosabban.  Tegnap előtt pizzaztam megint, fincsi volt,

img_2927_2.JPG

tegnap az egyik boltba talaltam stella-t igaz draga volt, de örültem neki, kis hazai iz. 

fullsizerender_27.jpg

Ma reggel meg még futni is voltam. Nem is esett rosszul , 5 km, volt benne szint is, bar seholse vagyok az öszi formahoz. 

Ilyen aprosagok vannak amugy, h eltúnt az egyik papucsom (komolyan, most mi van velem meg a papucsokkal? csak fogynak) de van meg kettő, szal nem gond. Ma költöztek ki a szobabol paran, sztm az egyik srac rakta el veletlenül a sajatja helyett, mert egy masik ugyanolyan markaju meg itt maradt gazdatlanul. Csak az  tiszta fekete, nem fekete szürke. És nem jo ram, kicsi. Azert sajnalom mert par napja vettem, és tetszett is. Na majd ha nagyon hianyzik, potlom gualadaharaban. Meg leszakadt a gomb a nadragomról de visszavarrtam. Hat igen, komoly problemak. Azert elbajlodtam egy darabig mig szereztem tüt meg cernat spanyolul. 

És a tovabbi terveket inteztem. Ami eddig megvan, az h szombaton megyek busszal Gualadahara-ba vissza. Ott leszek 12-éig, 3 napot, foglaltam szallast is. Aztan Onnan repcsivel tovabb Cancunba. Ott is kell majd aludnom egyet legalabb, mert este ér oda a gép. Onnan meg isla holbox-ra tervezek visszamenni, és ott lazulni. Probalok jegyet venni hazafelé europaba is, de valamiert az evelop! midnig visszadobja vmi technikai hibara hivatkozva a mastercard-os fizetést. Bar most ma paypal-lal egyel tovabb jutottam, mar van egy nem végeleges reservation-om, és felveszik velem a kapcsolatot. Remelem emailbe.  TEhat ha minden jol megy akkor majus 29-én terek vissza europaba, egesz madridig. Meg nem jartam ott, ugyh most megnezem :) 

majus 3-4

szoval ott hagytam abba hogy majus 2. este. A teraszon beszelgettünk, vegre mexikoiakkal is ujra, nekik a majus 1 ilyen 5 napos hosszu hetvege, szoval tele volt velük a varos. Par sör utan ejfel körül lefeküdtem.

img_2855.JPG

Aztan masnap elmentem a walmart-ba (az kb mint a tesco itthon), ramtört a shoppingolasi vagy, ugyh vettem egy uj fürdőgatyat, uj rövidnacit, meg egy uj polot is ha mar kettőből nem jön ki a folt, amit hoztam...az egesz nem volt 400 peso, 8 ezer alatt, szóval eleg jo aron voltak. Aztan henyeltem du, meg lementem a partra eggyet csobbanni, este meg olvasgattam meg neteztem a teraszon, szokatlanul nyugis volt. 

4-én reggeli utan összecuccoltam, elmentem a walmarthoz helyi jarattal és onnan meg sayulitara busszal. Egyből jött minden, nem is kellett varni.Nem busztarsasagok ezek  amugy, hanem mint a taxik, minden sofőr a sajat buszaval jar, bar az ar egysegar.Na ezek a buszok nem luxusbuszok, ugy 30-40 éves gepek klima meg ilyesmi nincs, viszont olcsok, 30 peso volt a menetjegy. Ami masfel oras utert eleg jo, bar   25-30 km csak a tav, ugyh eleg tetű volt a busz, meg nagy a dugó.  Bar ugye idöm mint a tenger egyelőre. Ideertem, megtalaltam a hostelt is, nem volt nehez, ez egy kis varos(ka) van vagy 4-5 utcaja kb, na jo a központnak, ahol van minden. Lecuccolas utan keresnem kellett egy uj lakatot, mert az enyem tul nagy volt a szekrenyhez, meg elmentem fodraszhoz is, mert mar idegesitett h hoszu és vizesen plane összevissza áll. Lenyomattam geppel 13 mm-esre, oldalt kicsit rövidebbre. Eleg katonas, de nem veszes amugy. Praktikus. Ez az uj szerelesem, uj haj, uj polo, uj nadrag, uj papucs :)

img_2893.JPG

Barnulok is azert, tükörselfie jeah: 

img_2892.JPG

Aztan lementem a partra, csobbantam egyet. A yucatan partok jobbban tetszettek amugy, ott szebb s viz szine és nyugodtabb is, meg itt sok helyen köves a part. Ez a szörfösöknek való inkabb. Tegnap amugy bazi nagy hullamok voltak, rendesen ledöntött a lábamról egyszer az egyik. Kisodort a partra, vicces lehetett kivülről. Itt amugy egy kis patak folyik bele a tengerbe. Erdekes h itt ugye ugyanaz az időzóna, de joval nyugatabbra vagyunk, ezert sokkal kesőbb nyugszik a nap és kel fel mint a karib barton.

img_2875.JPGimg_2876.JPGimg_2882_1.JPG

Este kajaltam egy pizzat, spanyol sonkas rukkolas volt, összeismerkedtem par emberrel a tetőterasz barjaban, egy amcsival, egy franciaval, egy kanadai csajjal, egy rastafari sraccal.  Ittam jegert, hogy meglegyen az este alaphangulata, aztan paran elmentünk egy salsa koncertre, sajnaltam ujra h nem tudok salsazni,

img_2903.JPG

Eleg profin nyomtak akik tancoltak, ahhoz meg nem ittam eleget h bealljak (akkor)  aztan fel11 fele vege lett, tovabballtunk, leszolitottunk par sracot az utcan akik flip-cup-ot jatszottak (ivos jatek, itt tanultam, nem tom mi a magyar neve, nincs is otthon ilyen) bealltunk, aztan tovabb egy masik barba, ott masik koncert volt, utana meg dj, meg csomo ember, mexikoiak meg turistak, talaltam par simerőst meg puerto vallarta-bol is, hajnalig mulattunk meg tancoltunk, 4 utan ertem haza. 

img_2918.JPGimg_2926.JPG

Aztan alvas delig ma, aztan reggeli (ebéd) itt nem adnak ugyh kimentem vasarolni. Most meg chill, egy kanapén, majd kesőbb kimegyek a partra csobbanni, ennyi a mai terv.

Eddig 2x beszeltem magyarul a masfel honap alatt, + 1x facetime-n (telefonon) harom hete + egyaltalan nem, kezdek kicsit hunglish-ul is gondolkodni mar. Erdekes, vannak itt mindenfelől, de magyarok nem nagyon. 

süti beállítások módosítása