Laci utazásai

barcikaisrac

barcikaisrac

majus 16 - chill

2015. május 17. - barcikaisrac

Péntek este még a teraszon söröztünk, tequilaztunk (kezdek hozzászokni) majd volt egy latin koncert a hostel barban, aztan Barbara és Carlos lementek a partra plankonokat nézni, én meg tettem egy kört a faluban, de nem volt nagy élet, és el is almosodtam ugyh hazajöttem és lefeküdtem. Tegnap 10kor arra ébredtem h megéheztem, csinaltam tükörtojást, aztan neteztem kora delutanig, meg a teraszon dumalgattunk. Aztan lementem a partra, partoztunk Barbival meg Carlossal, meg egy nemet lannyal és fiuval megneztük a naplementét, aztan elmentünk húst venni a pörkölthöz, de mindket hentes be volt zarva ugyh hotdog meg kis maradék paprikas krumpi lett a vacsi. Aztan tovabb söröztünk, éjjel meg lementünk a partra planktonokat nézni. Ami tök jó program, csak tul kesőn kezdődik, ugyh megint kettő utan kerültem ágyba. Ma meg még csak neteztem és filmeztem és reggeliztem eddig, majd megint partozás lesz meg naplemente nézés. Este jam session lesz a bárban, az jo szokott lenni. Hat ennyike, semmi extra kaland csak lustulas, de élvezem...plane h végre sokat beszeltem magyarul az elmult ket napban

Barbara és én 

img_3133.JPG

Barbara és Carlos

img_3131.JPG

meg egy uj festmény az egyik hazfalról, ez különösen tetszik

img_3134.JPG

majus 14-15

Szerdan vasalras utan csak a hostelbe chill-eztem, william gibson-t olvasok, sajna ez az utolsó könyve ami megvan magyarul és lassan vége. Lehet letöltöm majd angolul a többit és beprobalkozok azzal is. Meg meg dumalgattam ilyen amerikai kanadai meg nemetekkel. 

img_3093.JPG

Reggel reggeli (ebbben a hostelben kapsz alapanyagokat és megcsinalod magadnak az a modi) aztan fel12 felé elindultam a buszpalyaudvarra. A chiquila-i buszhoz nincs pontos menetrend, amit talaltam hogy vagy fel1 vagy hn1kor megy egy. Na vegülis 12.50kor ment, de legalabb ez nem 1st class bus volt, igy 130 peso volt csak. Igy is volt klima meg jo nagy hely, dönthető ülés, épp csak kaja, klotyo meg tablet nem. Aztan 4 felé odaéertem, komp, a kompon lattunk delfineket uszni. Fenykepezni sajnos nem sikerült addigra elmentek. A hostelbe cukik voltak, welcome home-val üdvözöltek :) Sajna csak fenti agy jutott tegnap, de ma mar megürült egy ugyh at is költöztem. Meg ismerős is akadt par 3 héttel ezelőttről, Stan meg egy indiai csajszi, meg persze Gloria a recepcios lany. Delutan vége én is főztem, na nem tul extrat, spagettit, pestos-paradicsomos szósszal, emg parmezánnal. 10 perc alatt kész volt és tök finom is lett.

img_3100.JPG

Be kell majd osztanom a pestot, mert itt nem lehet kapni. Ma amugy paprikas krumplit akarok csinalni. Este sörözés volt, meg kis tequila is, meg elmentünk a tancos klubba is (ami egy terasz amugy) hajnal fel3ig mulattunk, jo kis buli volt.

img_3102.JPG

Na ma a kelés eleg nehezen ment, csinaltam tükörtojast piritott bagettel, egesz jol sikerült,

img_3103.JPG

aztan visszaaludtam 2ig. Delutan meg lementem a partra, hat meg mindig maga a paradicsom ez a hely, életem eddigi legszebbje, tul tökéletes mar. Sajat kis öblöm volt, a viz mar tul langyos is volt, és gyönyörű vilagoszöl, pálmák meg minden. Szoval szuper, el tudom kepzelni hogy itt huzom ki juni 2ig a repcsiig.

img_3104.JPG

Ja ugy nez ki megint elhagytam a törcsimet, ket hetig volt meg, sztm ott madadt guadalajara-ban, kiraktam szaradni és ott hagytam. Na mindegy itt kaptam egy ujat. Van mégegy de kettő kell, mert a part-os mindig tele lesz homokkal. 

Közbe elment a net, de elkészüt a paprikas krumpli.

img_3110.JPGimg_3126.JPG

Aztan micsoda egybeesés, jött egy magyar lány mire kész lett, Barbara és meg is vendégeltem egy kis hazai ízzel, megdicsérte, finom lett nagyon szerinte is. És hozott magyar cigit :) Meglepően nehezen áll rá a magyar beszédre a nyelvem, röhej :) Most beszelek harmadszor az elmult 7 hétben magyarul. Mondjuk egy spanyol sraccal van, ugyhogy most is valtogatjuk az angollal.  A dohanyzas karos az egészségre :) 

img_3127.JPG

Bucsuzoul egy selfie az új pólómban:

img_3109_1.JPG

Ugye milyen  szép a szine :) 

majus 12-13 (kedd-szerda) utazós-vásárlós

 

Tegnap felkeltem, reggeli, repjegyet vettem végre (az Evelpop!-rol lemondtam, kiderült h a külföldi bankkartyakat automatikusan visszadobjak, csak spanyolorszagbol lehet foglalni, miylen hülyeség) és vettem a wamos air-nal juni 2-ére cancunbol madribda repjegyet (232 euroert) remelem ezt most nem fogjak törölni.

Meg megprobaltam kideriteni hogy mostmar tenyleg hogy kell kimenni a repterre busszal, és végül sikerült is, bar eleg nehez volt megtalalni. De 3 busszal 3X7 pesoért eljutottam a repterre, a taxi 300 lett volna. Mentem a kötött pályás express-sel is egy megallot, amit tegnap fenykepeztem. Meg ma is :)

img_3073.JPG

Aztan ott a szokasos nyomaszó órás sor a poggyaszfeladáshoz,

 img_3075.JPG2015-05-12_17_10_43_masolat.jpgmeg a gate-knal, letettem a seggem a repcsin,

2015-05-12_18_16_31_masolat.jpg2015-05-12_21_28_19_masolat.jpg

és még felszállás előtt elaludtam. Megint vivaaerobis-sal mentem, ami kb mint a wizzair, meg viz sincs ingyen a gepen. De ket es negyed orat ki lehet birni. Aztan cancunban mar rutinbol meglett a szállás, érdekes tegnap estem tök kihalt volt, pedig mikor masfel honapja itt jartam minden este parti volt. Ittam par sört meg neteztem kicsit és lefeküdtem. 

Mara meg annyit terveztem h a holbox-on nem vagy csak nehezkesen beszerezhető dolgokat vasaroltam be a walmartba, meg a plazaba. Itt amugy joval melegebb van, sima sétáláskor is elöntött a víz 10-15 perc utan is délben. Vettem pirospaprikat, borsot, szerecsendiót, ilyen szórós parmezánt, pesto szószt, meg tésztát is. Meg is ebedeltem a menzan ha mar ott voltam. Mert amugy elhataroztam h most mar főzni fogok, ha csak az alapokat is, tesztat, meg paprikas krumplit. Vegül is baromira raerek, meg olcsobb is ugy. Eztan persze beakadt egy uj polo is, ami épp jo ram (na jo picit kcisi) de olyan szep szinű és olcsó volt h nem tudtam otthagyni. Tessék, pólós tükrös selfie:

2015-05-13_18_08_04_masolat.jpg

Olyan szep vilagoskék kis szürke cirkas szine van, meg az a sárga benne. kicsit testhez álló de majd ragyurok, ma fekvőztem is meg huzockodtam kicsit este. Meg a plazaba még szereztem  egy új fülhallgatót (headsetet)  is, mert az agybadugósom fele szól csak, az iphone-hoz adott meg nem  "agybadugós" azzal nem lehet futni mert kiesik. Még sétálás közben is. Ez ilyen lapos nem gubancolodos (fasztnem, egyből gubancolodik) lett. De nem volt legalabb vészesen draga, és mükodnek iphone-val a  gombok rajta. Még majd sztm egy karton cigit is veszek, mert az is oclsóbb itt 100-150 ft-tal. 

Na ennyike, semmi izgi nem volt. Holnap megint utazás vissza isla holbox, csak 3 ora buszozás és 20 perc komp, és ujra az itteni eddigi kedvenc helyemen. Meg nem tudom meddig, de ha meg mindig olyan jo lesz a hangulat akkor ezt a két és fél hetet akar ki is húzom ott. 

 

majus 10-11 (vasárnap-hétfő)

A tegnapi és mai nap is varosnezessel telt kb. Tegnap delelőtt elmentem futni, a szokasos szenvedős, nehezen megy az 5 km is mostansag. Közbe lattam egy bicajos felvonulsat, legalabbis olyasmi votl, le is volt zarva a vallarta avenue. Azert annyira sokan nem voltak mint a critical mass-en. És nem egy boly volt hanem inkabb folyamatosan jöttek. 

img_3021.JPG

Meg előző nap konstataltam hogy szegény popeye-s pénztárcám cipzára végleg feladta a küzdelmet. Ő volt az utazós pénztárcám, midig jött velem külföldre, miota beszereztem vagy 8-10 éve valahol bulgariaban vagy görögországban, mar nem emlékszem. Sok mindenhol jartunk együtt, megszerettem, meg is sirattam, rest in peace.

img_3043.JPG

 

UGyh elindultam venni ujat, egy plazaba, vagyis kettőbe, a közelebbi bena volt nem volt semmi bolt ami nekem kellett volna, de ha mar ott voltam az apple store-ban megnyomogattam az uj macbook-ot.

img_3026.JPG

Hat hű meg ha, marmint durvan jol nez ki, egy műtárgy, az en imadott macbook air 11-em mellette mint a szegeny rokon, pedig az is gyönyörű, a legszebb laptop egészen addig amig mellé nem rakjak az uj macbook mellé. De azert nem kéne, sok kompromisszum, gyengus, meg egy csatlakozó összesen, és hát nem is vilagit az alma :)

Szoval tovabb a masik palzaba, kicsit átláthatatlan volt először (na most se tulsagosan az) a tömegközlekedés, nincs térkép a neten se a buszokrol, nem hogy google utvonaltervező, vagy futár (pedig akkora város mint Bp ez is) szoval gyalogoltam, jo sokat, ami futas utan a vegen mar nem esett annyira jol. A masik plaza jo nagy volt, alig birtam bejarni, vegül csak megtalaltam a popeye  utodot egy sima fekete-szürke quiksilver gyöngyvaszon tarcaban. Aztan kajaltam és hazafele mar busszal, a piros linea1 hazavitt, izgultam pedig kicsit. Kicsit pihiztem és este besétáltam az óváros részbe. Az ilyen óvárosos, templomk, szinhazak, régi épületek, varoshaz, szep nagy terek, szökőkutak, mint barcelona, vagy a szabadság tér környéke.

img_3038.JPGimg_3036.JPGimg_3034.JPG

Szepen meg van csinalva, de erdekes, hogy valtakoznak a lepukkant üres és a szép házak sokszor. Meg sok a modern meg ilyen par 10 éves van a régiek között.  Hazafelé kiprobaltam a metrót, ami inkabb egy felig föld alatt futó villamos, nem olyan mely mint a mienk. De azert van. Két vonal van, kék meg zöld. Az egyik eszak-deli, a masik meg pont onnan indul ahol lakom keletre. Szoval sok hasznat nem veszem. De kiprobalni jo volt. 

img_3040.JPGimg_3041.JPG

Este söröztem, meg filmeztem és youtube-ztam, valaki felrakott egy cseh tamas videot facebookra, na rakattantam kicsit, honvagyam is lett. Most nincs nagyon élet a hostelben, pedig jo hely, bar lehet kicsit draga. Nem draga amugy de van olcsobb. 

Ma meg megneztem a game of thrones s5e5-öt, durva ez az évad, meg neteztem, probaltam megint intezni a repjegyet de az a hülye evelop! nem akarja, hogy megvegyem, egyszerűen nem működik a bankkartyas fizetés a honlapjukon. Telefonaltam is haza, felhivtam tesomat porbalja ő is meg, hatha, de neki se sikerült. Paypal-lal szinten nem tudtam. Irtam nekik mi a tököm van mar, egy hete szar a rendszerük. De Fak it, pedig olcso jegyeik vannak, de muszaj leszek masikkal menni, ha nem tudom megodani, csak a b opcio madridba  az a wamos air, ami a multkor törölte a jaratot, a c meg amsterdam, ahol meg szinten nem voltam, de most madrid jobban izgat. Ezt a kettő europai varost lehet kifogni 80 körüli áron bizonos napokon par legitarsasagnal cancunbol (100 alatt) , meg Glasgow, de oda plane nem. Amugy ha jo a wifi, a facetime tök jol működik, meg a messenger voice call is, utana Olival is dumcsiztam. Most beszeltem 4-edszer magyarul miota itt vagyok, azaz az elmult 7 hétben. Azert még ment siman :) De keves itt a magyar, nem lehet csak ugy belejuk futni, jo annyira nem is törekszem.

Aztan delutan megint elindultam setalni.  Tetszik amugy a város, plane a kulturaltabb reszei, vannak bicikli utak, meg sok bicajos, meg fixisek is, lattam par szep bicajt. Itt szebbek a helyiek is, jobban adnak is magukra. Mindenfele szubkultura is van, rockerek, punkok, darkok, deszkasok, break-esek, ahogy egy nagyvaroshoz illik. Azt mondjuk nem ertem h 30 fokba miert kell atmeneti kabatot (ilyen kevesbe vastag de belelt) venni, vagy csizmat (beleltet) ok este lemegy 20on parra, de napközbe lattam ezeket. Meg az inget ertem, de papucsba se ngyon van senki. Lattam valami busz metró villamost hibridet, olyan zart buszsav az ut közepén, hogy nem mehet be a kocsi, meg a megallo is erdekes, ha beall a busz kinyilik az megálló üvegkalitkajanak  ajtaja pont ott ahol a busz nyitja ki az ajtot.

img_3054.JPGimg_3047.JPG

Voltam egy parkba, meg meg több regi épületet , muzeumot, ezt azt lattam, meg egy 3 emeletes plazat ahol semmi mast nem arultak csak ekszereket.

Nem mentem be sehova, a mueumok nem igazan izgatnak, meg nem is nagyon figyeltem melyik micsoda, az eltevedős varosnező technikat alkalmaztam. 

Aztan vissza a hostelbe mert mar elegge elfaradt (fájt is kicsit) a labam az elmult ket nap gyaloglasatol, sztm tegnap volt 5 km futas meg 10-15 gyaloglas, meg ma is egy 10-25 körül. Filmet neztem, meg rendeltem pizzat, most meg fel9 van, sztm mar semmit se csinalok.

Holnap este 6.20kor (igen most jöttem a 6.20-assal mondhatnam majd cancun-ban ha talalkoznek magyarokkal, de nem fogok :) megy a repcsim cancunba, aztan 2 nap cancun, utana vissza isla holbox egyelőre 5 napot foglaltam, de sztm kihuzom ott 1-2 hétig is, akar a repcsiig is amivel visszamegyek europaba. Vagy ki tudja, de mikor ott voltam ugy tunt barmeddig el tudok ott lenni. Meg nem biztos mert nincs jegy még meg, de majus vege, v juni eleje amikor jövök vissza Europaba, amelyik napra lesz olcso jegy, és ki is tudom fizetni.

süti beállítások módosítása