Laci utazásai

barcikaisrac

barcikaisrac

Portugalia-Kanári - az előkészületek - (preparing)

2016. május 09. - barcikaisrac

For not hungarian friends: english version of this is on the way, please come back later (soon)

 

Előkészületek : kitaláltam h idén ha mar Hajni es bea is visszaköltözött kanari rá akkor en is megnézem mer lehet abban a szigetekben valami ha mar úgy visszajár mindenki. Meg mar fel eve itthon, szoval mehetnekem volt, hacsak ket hetre is de mar tavasszal...

Kezdtem nézelődni h akkor mivel mennyi oda vissza, es egész jó arakat ki lehet fogni skyscanner en ha ügyes az ember - visszafelé keresni alap meg hasonlók - na mikor kialakult kb mikor mehetek szabira, es elenged a főni 2 hétre akk gondoltam oda v vissza meg kene pár nap Portugália is, Liszabon meg Porto t nagyon mondtak h ha Liszabon akkor oda is. Összeirtam hova melyik nap van olcsó repjegy igen apalosan

 ke_pernyo_foto_2016-05-09_21_05_46.png

Két opció volt oda fele v visszafelé legyen portugál végül alaposan megvizsgálva mindent ( remek Excel t csináltam) a visszafelé talán olcsobb lett volna de egy nappal rövidebb + Madridban kellett volna éjszakázni 1et ami drága meg felesleges tavaly megvolt. 

Szoval sok sakkozás után mi hova mikor olcsóbb lett végül egy Bp - Madrid -  Porto / Porto - Liszabon / Liszabon - Porto - Tenerife ( igen vissza portoba- így olcsóbb) / gran canaria - Bp jegy , ami 6 összesen es kb 65 k lett. Végig Ryanair es csak kézipoggyász .
ke_pernyo_foto_2016-05-09_21_05_57.png
Amugy a Ryanair jofej (Wizzair hez képest ) mer egy nagy kb 40 l meg egy kis kb iskolatáska méret van benne az árba ráfizetés nélkül . A Wizzair nal csak a kicsi, szal meg lehet is h olcsóbb de aztán okosan kell pakolni v ráfizetni a nagy kezire es mar nem éri meg. 
En amugy csak egy nagy kézi-t viszek vagyis mivel az új zsak kicsit mélységbe túl lóg a limiten egybe kicsit + nagyot. Ha nagyon mernek ketteszedem majd. 
Mit viszek most? 
Új hátizsákot avatok - osprey farpoint 40 l - szép kék - pont kézipoggyász méret - drága volt de imádom, pont ami kell kenylemes, jol pakolhato, laptoptartó, zippzarral elrejthető hati pantok es sokat sporol nekem   - es ami elfér 70 l-Ben abban van annyi felesleg a tavalyi év alapján h elég legyen okosabban a 40 is, 
jó jó azért ennyiből nem lehet nagyon valltozatosan - mindenből egy -  
3b4d91b7-a661-45b9-87a1-c88d48006950.jpg
Mondjuk így h esőt meg 12-16 fokot  ígértek végig Portugáliába ( es be is tartottak) be kell férjen cipő meg esőkabát , pulcsi, famer is sajnos.  
A  táskában lett 6 póló szép színesek is azzal majd kielem magam + 3 atléta majd kanarira, a flipflop, egy hetre gatyak/zoknik, 2 rövidnaci  1 törcsi, egy hosszuujju póló (leégés ellen  v ha pulcsi kevés) egy vékony pulcsi a szép új sárga szeldzsekim (ok a HH-om nyilvan okosabb valasztas lett volna vagy akar az aldos mindkettő fóliázott varrásos, de nem szellőznek, de viszont ez meg szép sárga, és talan valamennyivel szellősebb, majd kiderül hogy bírja az esőt ( egész jól)) 
Jön még 1 farmer meg a nike Free 2.0 futocipo. A legkenyelmesebb cipő, az nagyon fontos. A converse most marad, tavaly se kellett.  
Nekem azer inkabb futocipo nem túra, (mert van az is)  mert inkább legyen nagyon könnyű nagyon kényelmes es jól szellozo mint vízálló. Könnyen szárad az.  És ha futni megyek arra is jó. Amugy esőbe flipflop a legjobb ha jó idő. 
Meg 1   baseball sapi ( leginkabbaz is  eső ellen) egy vízálló 5 l-es szutyo, meg a "tornazsak" - egy napra mászkálni meg ha szét kell pakolni a cuccot. 
Eü cuccom : 2x 100 ml tusfürdő, naptej, fogkrem fogkefe bogyok (fejre algo hasra imodium, almossagre koffein, allergiara is tabi -sajna tavaly óta kell) Egy üres 7 decis flakon - remek dolog a csapvíz - reptéri refill. 
Elvezetek: 1 Karton camel, vagy 10 muzliszelet veszhelyzetre 2 alma, a lakatok (kicsi táska zippzarra nagy a locker hez) , szemüveg tokkal (ez meg tavaly elott óta kell :(  ) 1 napszemüveg tokkal. 
A kütyük:  A  MacBook air 11' , a tokja + töltő , iPhone se 64 gb + töltő ( végre nem nyavalyog 20 kép után h tele van) az iPhone 5 backupnak v külföldi simnek,  egy xiaomi powerbank , 1 pendrive egy külső vinyo zenekkel filmekkel ha unatkoznek es meg wi-fi se  (ezek feleslegesek sztm de befértek). Fényképező külön nem jön, nincs is, sztm a telo tok elég +  a téma ugyis a lényeg.
Meg a mastercard: 2 bankkartya, útlevél + személyi. Pénz a kartyan :) Az fontos.
 
Úgy akartam amugy pakolni  h minden beférjen a 40 l es hatiba, meg ha póló es flipflop rövidnaci lenne is rajtam csak. 
Ami othon felejtődött: a hátizsák huzat ami otthon maradt most meg a nagy pont nagy a kicsi meg lehet kicsi mindegy is mer elfelejtettem felpróbálni is. 
 
Ugy gondolom most tök jol osszeszedtem, mindent fogok használni és semmi felesleges ballaszt, és kb ugyanennyit vinnek (viszek majd)  fel evre is bar nyilvan melegebb helyre + az a vekony szines abrosz vagy mi tudjatok - par polo + ugyanannyi atleta + az elektromos hajvago es egy borotva. 
Na igy visszaolvasva nem ez lett a legösszeszedetteb poszt, bocsi,  nagyreszt telefonon irtam valami lepcsőkön ereszek alatt varva h az a fene eső elalljon vegre Portóban...
És  mindjart porugaliaról  is lesz kontent - mar elkeztem, holnap a repteren/repülőn befejezem igerem. 

A bejegyzés trackback címe:

https://barcikaisrac.blog.hu/api/trackback/id/tr668700762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása