Laci utazásai

barcikaisrac

barcikaisrac

április 11 szombat

2015. április 12. - barcikaisrac

Na ma csak bejelentkezek senki se aggódjon, amugy az egész napot a hostelben töltöttem a medenceparton meg a szobában henyélve és filmeztem. Csak enni mentem ki, meg egy elég nyögvenyelőset futni este, hol van az őszi formám, még 5 km-be is belesétáltam, szomorú... 

img_2181.PNG

ápr 10 péntek

Hat tegnap este is nyugi volt itt, szokasos medenceparti gépezés, film (sosozat) meg sörözgetés, 11 utan lefelküdtem, és 10kor keltem. Kialudtam magam az biztos :) 

Reggel tea (itt a gyümölcs meg herbal a menő, fekete tea ki se volt rakva) meg 2 banan és egy fél mangó volt a reggeli, vagy délig csak ébredeztem, aztan elvittem a cuccaim a mosodaba (eleg lepattant, és 3x annyiba került mint a playa-i, de mindegy) és collectivo-ra szalltam hogy megnezzek egy masik menő dos oios nevű cenotet innen 20 km-re kb. Hat a collectivo tulvitt, de visszafordult és lepasszolt egy masiknak, és az meg letett a ceontehoz vezető bekötőut végén. 25 peso az egysegar, és ilyen kis mikrobuszok, iranytaxik kb. Barhol megallnak az ut szelen, és barhol kiraknak ami utba esik. Meg jo h utso pillanatban beraktam ezt a sapit, sokszor rajtam van. Nem ugy mint a cipők, haha, a futot felvettem mar, a converse ugy van a zacskoba ahogy bepakoltam mo-n. És igen, meg is borotvalkoztam, vagyis szakallnyirtam :)

img_2154.JPG

Aztan jött egy 2 és fél km-es séta földúton erdőben (meg vissza ugyanannyi), nem örültem neki, neki is vetkőztem a felénél, baromi meleg volt, fekete pólóba pláne

img_2155.JPG

de végül ideértem:

img_2156.JPG

 

ezt ugy kell elkepzelni hogy egy nagyobb cenote (van itt ezerszám) benn a susnyasban jól, 3 része van ami közül kettő nyitott, egy pedig egy barlang, át lehet úszni közöttük (ezt most nem probaltam ki, a barlangot se, sztm azt csak buvarcuccban lehet, nekem meg lámpám se volt) sokkal izgisebb mint a tegnapelőtti volt, túlsagosan is, nagyon kell figyelni mi van a viz alatt és felett hogy a fejed labad se üsd bele semmilyen cseppkőbe, plafonba, vagy viz alol épp csak ki nem álló állócseppkőbe/sziklaba. De beromi latvanyos, ezzel az uszoszemőveggel absz. élveztem is, nem benaztam, tudtam figyelni. Kevésbé volt vilagos, de sokkal nagyobb és látványosabb mint a grand cenote volt. Összevissza sziklak hirtelen fél méterrről 10 m-re mélyül, közbe kiall egy cseppkő, belóg egy másik. Na pár kép:img_2162.JPG

img_2157.JPGimg_2175.JPGimg_2160.JPG

img_2164.JPGimg_2171.JPGimg_2172.JPG

Tetszett na, mondjuk masfel orat voltam ott ,és 200 peso volt a belepő (uttal egyött 250) szoval ma tulleptem a napi budgetet, de megérte. Bar most a cenote-kbol eleg egy darabig. Utana visszamentem a mosodaba fél5re (4re igertek h kész) de nem volt kesz, megkajaltam, ha mar költekezünk ma akk olasz étteremben, finom is volt...

img_2178.JPG

Megint visszaneztem a mosodaba de meg mindig nem volt kesz (egyebkent most mar ha nagyon nem megy az angol a helyieknek akk google translate -val kommunikalok , megkerem irja be mit akar és leforditja nekem angolra (magyarra is de angolra jobban fordit azt vettem észre) meg visszafele ugyanez, beirom, lefordittatom, megmutatom, bólogatunk és örülünk. Allitolag beszeddel is megy, azt meg nem probaltam. De feliratokat is siman fordit spanyol-angol realtime fotorol vagy szimplan ha a telefont rafokuszalom. Szoval menő a technika. 

Aztan vissza a hostelba, kicsit ejtőztem meg nezeztem, harmadszorra mar kesz lett a mosas is, 117 pesoert (playan 38 volt). 

Szoval ma rendesen költöttem, a 500 peso/nap  helyett a duplajat, de majd lesz maskor meg kevesebb, kell ilyen is.

Meg a papucsoknak nincs szerencséjük velem, tegnap elszakadt az egyik pantja, vizes labbal felreleptem egy kövön, ugyh az kuka (a fele meg jo, vigyem tovabb, és hatha a masiknak meg a masik fele megy tönkre és meg felemasan nyomhatom?) ,  kettőt hoztam utso pillanatban bepakoltam a masik feketetet is, majdnem egyformak. Ezzel meg ma  beleleptem valami facsavarba, atszurta és  megszurta a talpam is, de neztem nem is latszik a koszban a talpamon semmi, nem vérzett csak megijedtem. És luk se latszik, kicsavartam és visszaugrott a szivacs. A papucsban maszkalasra amugyis erdemes vigyazni, labb elé nézni, a nagy bambulasba (telefon nyomogatásba) összevissza rugdosom a labujjaim a kövekbe. 

ápr. 9 - csütörtök

Egy kevésbé izgis nap volt, tegnap este csak filmeztem meg ice teaztam, fél12 körül lefeküdtem és kb 10ig aludtam. Kicsit fejfajosan keltem, nemtom mivan mar, délutanig csak lustultam a kertben a medenceparton, meg neteztem. Kiprobaltam a tegnapi szerzeményeim a medencébe, a regi uszoszemüveg az uj szijjal remekül működik, az orrcsipesz se vészes, még a füldugót is kiprobaltam, az se rossz, bar annak sok ertelmet nem lattam. Aztan ebedeltem (csirkeszarny rizs)

img_2135.JPG

 

és bringara pattantam. Lebicoztam a parton vagy 10 km-t, kivancsi voltam mik vannak arra. Hát hotelek éttermek, beach barok, mimás. Nem az a monumentalis hotelrengeteg mint cancunban, ezek kis aranyos, egy-ket szintesek. Aztan egy szimpi beach barnal leparkoltam (meg mar szettörte a fenekem a nyereg is) és ott csobbantam egyet, kiprobaltam a szemüveget a tengerbe, ott is remekül működik, uszogattam kicsit, jó kis hullamok voltak, majd egy napagyra kidöglöttem. Itt amugy nem kernek pénzt a napagyert, ott van, max fogyassz valamit (de én azt se, nem abajgatott senki) . LAttam ilyen sikloernyős szörfösöket is. 

img_2136.JPGimg_2144_1.JPGimg_2146.JPG

Hazafele már jobbna fajt a popsimnak a vissza 10 km, utközben megalltam fagyizni, almas-fahéjas magnumot, fehercsokival, érdekes de fini volt. CSak utanna fordittattam le google translate-val miutan megvettem :)

img_2150.JPGimg_2151.JPG

 

Aztan zuhany, nagypipere szakallnyirassal (mar ramfert) és pár sörrel kiültem a kertbe. Holnap utan kene tovabbmennem, de meg sztm rahuzok egy-ket napot itt. A közelben még van egyket dolog amit meg szeretnek nezni, de nem erdemes oda atcuccolni, csak ilyen felnapos kirandulasok. Még lehet vacsizni elmegyek ha nam lakok jol a sörtől, de a mai nap ennyike volt. 

április 8 szerda

Szoval a medenceparton hagytam abba, gepeztem, aztan lejott par vendég még, és ket kanadai sraccal kezdem sörözni, ők vancuver mellől jöttek egy kis szigetről, az nem is igazi kanada, nincs hideg, olyasmi mint london, telen van 6 fok...Ők egyebkent egy mexiko-guatemela-belize-mexiko utvonalat nyomtak le kb ket het alatt, még pár napig maradnak mar csak tengerpartozni playa-n és mennek haza. Egesz este söröztünk meg dumaltunk, melóról, csajokról, sörökről, szoval a szokasos, ajanlottam nekik a palya-i sörözőt, mert ugyanaz a gondjuk a helyi sörökkel. Itt az utca végén egy kocsmaban volt egy egesz jo rock koncert is fiatalok jatszottak, de csak a végére értünk oda, ugy latszik itt is 10kor be kell fejezni. Rollign stones, gons'n'roses, meg ilyenek voltak. Ma is beneztem, de ma ilyen spanyol csendesülős volt az nem fogott meg. img_2073_masolat.jpg  Szoval visszamentünk dumalni meg sörözni,én olyan fel12 körül mentem aludni. Egesz sokat és jól aludtam, megis faradtan ebredtem, ugyh fetrengtem fel10ig, aztan neteztem kicsit, fürödtem és dél körül elindultam bicoval cenotet nezni. Előtte még lerendeztem a bico berlest köv. napra is, emg ettem csirkeszárnyakat zsömlével a szupermarketbe. Itt amugy csomo cenote van. Lustavagyok, idemasolom mia canote:  "Yucatán tulajdonképpen egy hatalmas mészkőtömb, amire évente nagyjából tíz méter eső hullik, úgyhogy a sok víz lyukakat vájt a mészkőbe és barlangtavakat alakított ki bennük. A cenotékban halak telepedtek meg, liánok és gyökerek lógnak le a felszínről, és létrákon vagy meredek lépcsőkön lehet megközelíteni őket" forrás:  http://clandestino.blog.hu/2011/10/20/nyaralas_a_prospektusban - itt meg sok minden van, egy reszet majd en is megnezem ugy tervezem. 

Szoval van itt lepten-nyomon ilyen karsztbarlangszerű luk a földben, én a bicajjal innne megközelíthető egyik nagoybba mentem el, 4 km-re volt , 150 peso a belépő, egy nagyobb meg egy kisebb gödör volt, át lehetett úszni egy barlangban közöttük, szépen ki volt építve, voltsekélyebb rész de jó mély részei is voltak, lehetett ugrálni, én is beugrottam, sztm 15-20 m-es rész is volt. Nagyon tiszta a víz, le lehetett látni az aljara siman. Voltak kis halak meg teknőcök is. LEhetett búvárkodni is, én béreltem itt a hostelbe egy snorkeling készletet 50 pesoert, és azzal szerencsétlenkedtem. beszéljenek a képek: felülről:

img_2074.JPG

belülről:

img_2080.JPG

tekik:

img_2078_masolat.jpg

Ez meg én:

img_2083.JPG

Összefutottam a playa-i USA csapattal itt (meg még egyszer később is ma) akikkel nagyon betequilaztunk mult heten. A netomhogyhivjak afroamerikai srac (nagyon pc :) hangos hi leslie-vel üdvözölt :) Élveztem nagyon, tök érdekes a cenote, egykettőt még megnézek biztos, félelmetes is, főleg átúszni a barlangon, meg a félhományosabb részek, meg hogy alattad mindenféle cseppkövek a vízben. 

Amugy meg vittem (hoztam) még otthonról egy uszoszemüveget, de elöregedett a gumija, ezert kellett ide a sonrkling cucc. Eddig vagy 2x probalkoztam vele régebben, de most harmadszorra is csak bénáztam, mindig az orromon akartam kifujni, rosszabb esetben szivni is a levegőt.  A pipa is fura am, nehezebb benne levegőt venni.  Aztan meg a szemüveg  bepárásodott, befojt a viz :). PEdig a bekatalpat meg elő se vettem. Egyiptomba probalkoztam utoljara ezekkel, de ha egyszerre mindent felvettem, nehogy nezelődni nem tudtam, kb arra kellett figyelni h jo ütembe vegyen a levegőt meg kalimpaljak a labammal, (bekatalpban taposni is maskepp kell)  meg ne fulladjak...(ki is kertem Hajni tanacsat hogy most miert benazok, azt mondta gyakololjak, belejövök, meg kimaradt a maszkba köpés :) Szoval azert beszereztem biztonsag kedveert egy úszószemüveget este, meg orrcsipeszt, (volt össz 60 peso) ha megse menne a full maszkos dolog akkor majd azzal nyomom. Ha bena lenne ez az uj akk vettem szijat 50 pesoert és átcserélem a speedo szemüvegre s zijat. De sztm jo jesz, nem szivacsos hanem gumis. 

img_2134.JPG

De a héten gyakorlok még pár napot majd rendes snorkling cuccal, hátha belejövök. 

Na mindegyis, vagy 1-1,5 órát voltam ott, utana meg bicoval elmentem a romokhoz a tengerpartra , meg volt idő rá. Ez egy maja város, a majak votlak itt az őslakosok ie 10.000től vagy isz. 1550ig viragzott a civilizació. Itt hagytak főleg a vége felől rohadt sok romot, ez egy kisebb városka, fallal, templmmal házakkal. Nem olyan nagy szam mint a dzsungelben a nagyobbak, meg fel se lehetett rajuk maszni de közel volt megneztem, neztem h coba-ban meg egy ket helyen vanank nagyobbak és coba-ban meg is lehet maszni, sztm azt kiprobalom. Aki kivancsi továbbiakra a majakról :  http://hu.wikipedia.org/wiki/Maja_civiliz%C3%A1ci%C3%B3 (linkbeszuras azota se megy, nem aktiv az az ikon, szal csak ilyen benan tudom, ctrlc-v) 

Szóval akkor képek, én meg romok: 

img_2109.JPG

lehet fogytam amugy, meleg van alig eszek, mondjuk ma hogy egesz nap tekertem meg usztam gyalogoltam ettem rendesen

img_2128.JPG

le lehetett menni a partra is fürdeni, ezt kihagytam

img_2112.JPG

amugy a romoknal magyarokkal is talalkoztam, felfigyeltem a magyar szora, vagy 10 percet dumcsiztam is velük, ők cozumelről jöttek, 2 lany meg egy fiu. Legalabb a heten is beszeltem magyarul.

Amugy kerdeztek paran h nem hianyzotok e? De, dehogynem, ugyhogy gyertek mar ki meglatogatni légyszi :)  Rohadt meleg van azt tudom garantalni, meg a gyönyörú tengert :::) JA lehet fogyni is :) 

Utana visszabringaztam a hostelbe, kis pihi, majd mar sötétedés utan (az itt 7 ) még elbringaztam egy szupermarketbe (uszoszemüvegért, ha belejövök a snorklingba, veszek rendes maszkot is) meg bicoztam egyet a varosba (itt nem kell vilagitas, nem is adtak a bicohoz, kicsit para is volt, de senkinek nincs a bicon) megneztem par boltot csak ugy kivülről, ettem visszafele 2 hotdogot az OXO-ban, és kiültem a medencehez egy ice tea-val blogolni. Egyenlőre nincs itt mozgas, szoval sztm filmezek este.

 A mult hethez kepest aktivabb volt a mai nap, nem is baj, és végre még a klimat is beüzemelte a szép bracil recepcios lany ugyh ma nem lesz dögmeleg a szobaban se (nagymamaja magyar, szoval jo genek :) 

április 7 kedd

Szoval tegnap este ujfent semmit se csinaltam, ettem hotdogot meg ittam ket sört, filmeztem majd aludtam. Nem tudom mitől vagyok ilyen fáradt, kezdek aggodni h valami bujkal bennem. Mindenesetre jót aludtam, vagy 9 órát, reggel meg megneztem a bluestone 42 s3e4-et (mar nem az igazi, miota kiiírták a főszereplőt) és lassan összekészülődtem. Nem kellett kapkodni, mivel a tulum-i szállásra csak 2kor lehet becsekkolni. Aztan innen kicsekk, elballagtam a buszallomasra, amiből kettő van, persze h elsőre azt talaltam meg ahonnan csak fel1kor megy busz. Igy at a masikra, pont odaertem a 11.55-öshöz, 68 peso volt a jegy. Élveztem a klimat, mert a hatizsakok cipelesetől eléggé ömlött rólam a viz. 

img_2031_1.JPG

A buszut eseménytelen volt, egy mexico city-i csajszi probalt velem beszélgetni, aki a barcelonai rokonait hozta ide, de nem volt tul jo az angolja, ugyh döcögött a tarsalgas. Az allomásról mág várt rám 1 km séta, de ideértem, a szállás tetszik, nem ilyen party hostel de tiszta és szimpi, chill-es lesz. A recepciós csajszi elmondta kb a tudnivalokat meg a latnivalókat segítőkész volt, mondta h neki meg a nagymamája magyar. Kicsi a világ. A szoba itt 4 agyas (emeletes de szerencsere megint tudtam alsót választani). Van ben t füdrőszoba és wc meg locker is. Tiszta nagyon. Van a kertben medence is, szoval lepakolás utan

img_2035.JPG

csobbantam egyet a medencében, majd kimentem a szembe levő szupermarketbe kajalni meg szetnezni. Ilyen menzan ettem 30 pesoert, tésztát meg sárgadinnyét. Fotoztam par kepet az itteni gyümölcs felhozatalról hátha érdekel valakit

img_2040.JPGimg_2039.JPGimg_2038.JPG

aztan bereltem egy bicot, 80 peso/nap, (ez feleannyi mint isla muheresen, bar a 3ik kölcsönzőig mentem érte ) és elbicoztam a partig meg a romtemplomokig. Utközbe talaltam egy helyes kis öblöt, ott megalltam csobbanni.

img_2052.JPGimg_2056.JPGimg_2054.JPG

napoztam kicsit a sziklakon (legalabb nem lett homokos most mindenem) szépen látszik az atléta nyoma, mert eddig inkabb csak maszkaltam, meg csobbantam, de nem fetrengtem a parton órákat. 

Aztan tovabb tekertem, egy nemzeti parkon keresztül, ez itt a bico meg én, meg aztan csak a bico, eleg lepattantnak néz ki de működik rajta minden, fék, pedál, nyerget bealltottam, kényelmes. Nem ez a nyereg való ezekre a criuserekre, de nekem az a széles nem kényelmes, kidörzsöli a combom, szoval direkt ilyennel szereltet valaszottam. Itt amugy ez a bicaj, kölcsönözni kb ezeket lehet, nincs mountain bike meg váltós (nem is kell, domb sincs) img_2057_1.JPG

img_2062.JPG

Szóval a nemzeti parkban valami mangrove szerű erdő is volt, de csak bekukkantottam, majd holnap megnezem jobban, sajna a romok meg mar bezártak, mert 5ig voltak csak nyitva, ugyh az is  holnapra maradt. Igy visszatekertem (kiderült h rövidebb uton mint oda) leraktam a bicot, csobbantam egyet újra a medencében h lemossam a tengert, majd egy sörrel leütem a medence partra megirni a mai napot. Szoval mara eddig ennyi.

off: mondjatok minden blogos honlapra -ba ilyen kinlodas képet feltölteni? Egyesével és csomó idő... pedig itt egész jó a net...

április 6 hétfő

Tegnap este mar semmi érdekes nem történt, filmeztem, nem csacsogtam senkivel, egy ilyen spanyol sorozatot kezdtem el az El Ministerio del Tiempo-t, egynek elmegy. Ma meg elég fáradtan keltem pedig időbe lefeküdtem, de az éjszaka felétől csak forgolódtam meg hülyeségeket álmodtam. Munkaval is haha, a budaörsi BTG köszszolgalati szerződés excel-ét csinaltam. Ugy latszik nyomot hagyott ez a 13 év. A reggeli se kellett, sztm a melegtől, de azert ma nem akartam egész nap fetrengeni, ugyh kimentem a kikötőbe és átkompoztam a szembe szigetre Cozumelre. 

img_1998_masolat.jpg

hullamzott, még az a nagy hajó is imbolygott, nem élveztem annyira.  Ott meg csak sétálgattam, igazabol sejtettem h a sziget tul nagy és az érdekesebb részeire nem fogok eljutni gyalogszerrel, ahhoz kéne jármű, de gondoltam egy napi porgramnak jó lesz. 

itt a part a hajóból, a kompkikötővel

img_2005_masolat.jpg

meg egy (két) óceánjáró:

img_2006_masolat.jpg

itt meg a kis ladikok amikkel viszik a turistakat gondolom snorkingolni v ilyesmi, a billegő nagy hajó utan semmi kedvem nem volt kiprobalni

img_2011_masolat.jpg

Szoval körbemászkáltam kicsit a városkát, tipikus turista központ ez is, és a part is ilyen korallos sziklas nem homokos, az a masik oldalon van csak, oda meg nem mentem. Votlam valami szupermarketbe is (pisilni) de ha mar ott akkor beneztem és vettem a telefonra egy uj tokot, a bőr tok sajna szétmállik ebben a melegben. Mászkáltam tovább, talaltam egy temetőt (már többet amugy, csak eddig nem fotóztam de most) és ezek kis házikók, gondolom mint a kriptak itthon, de itt mind kb ház:

img_2018_masolat.jpg

Meg elcsámborogtam a város fő tere felé, amit épp renoválnak, de a pálmás sétány fasza

img_2013.JPG

fotoztam egy nagyon tetszetős bringat:

img_2020_masolat.jpg

meg a városon túl is továbbmentem kicsit észak felé, de sok érdekes nem volt, meg tovább se ahogy maps-en néztem,  láttam repülőteret, meg egy kis kikötőt világítótoronnyal.

img_2027_masolat.jpg

Bazi meleg volt, árnyék alig igy visszafordultam. Gyalogolni nem ugyanaz itt, pár km utan nem eskik jól. A 4es komppal jöttem vissza, a visszakompozás nagyon jól esett a klimas alsó szinten nem is hullamzott, be is aludtam .   Amugy a tecnika ördöge nem szeret valamiert, ez a külső akksi se tetszik az iphonenak. Azt irja h nem támogatott eszköz és néha tölt néha nem. Az istoreba beugrottam és ott kitalaltak h a kabel nem jó, de aztan masik kabellel is csinalta egy fél óra mulva...nemtudom

És kb ennyi volt eddig a mai nap, holnap tovabballok innen tulumba, ott több a látnivaló, meg bicajt is akarok bérelni hogy mobilabb legyek. 

 

április 5 vasárnap

Szoval tegnap még sétálam a parton egyet, megneztem egy másik strandot de annyira zsufolt volt hogy nem volt kedvem fürdeni se. godnolom itt is hétvége van, tele volt mexikoiakkal meg persze külföldiekkel is. Aztan vissza a hostelbe, kicsit kényeztettem a pocim, ananászlé meg csokik.

img_1989_masolat.jpg

Egyébként meg semmi, megnéztem a sirok között (a walk among the tombstones) c filmet, liam neesen, egy lawrence bolck feldolgozás amugy, egynek jó volt.

Ma nagyon nem akaródzott felkelni se meg semmit se csinalni, de tényleg, rossz hatással van rám ez a hely, mindegy folgaltam szallast Tulumba és holnap utan tovabballok (holnapra nem volt mar szallas amit kineztem) Igy ma csak pénzt felvenni voltam, meg a walmart-ba, na mar masodszor bambulok ohgy kell zsömlét venni, ott a pékáruknal nincs zacsko kirakva, addig vartam mig kilestem a módszert, tálcát kell szerezni meg fogót, arra kell összegyűjteni mit akarsz és a végén beárazzák és bezacskózzák neked. 

img_1991_masolat.jpg

Egyebkent itt meg divik az hogy a boltban mindent bepakolnak szatyrokba, nagyobb boltokban általában külön ember van erre. 

Amugymeg azt gondoltam valami sonkat kene enni ha husvét van, hát az a pár szendvics többe votl mint két ebéd, jo azert a serrano az serrano. Meg maradt is holnapra.

img_1992_masolat.jpg

Sima sonkat nem talaltam ami jol nezett volna ki vagy ne 200+ grammos kiszerelés lett volna, azert lett serrano. Még a főtt tojás is kimaradt de hat ez van, igy is finom volt. Egyébként itt minden nagy adag, kaja meg üdítő meg ilyesmi, kivéve a sört. Az 0,355. Na jó van néha 0,455 is, meg van literes. Azert a literes meg mar nem áll kézre én meg üvegből ivós vagyok. 

Ebéd után ellálmosodtam, kis szundi utan kimentem a partra, kicsit felhős volt, de a víz nagyon kellemes, szupert fürödtem. Végre megtalaltam a táskámban az uszoszemüvegem, de a strandon kivettem a tokjabol és kiderült hogy a gumija szetöregedett, haromfelé szakadt mar a kezemben. Pedig speedo (volt) de ilyen gumit nem tudom külön lehet e vagy érdemes e venni, plane itt ugyh sztm kuka. Hajni biztat, de buvar maszkot egyenlőre nem veszek, még előtte kiprobalom ujra miylen, mert mar beprobalkoztam még egyiptomba és nagyon nehez volt megszokni h az orromon nem fujok ki levegőt. Jobb volt sima uszoszemüveg pipaval. 

Szoval felmerült par kerdes Tomitól:

Abszolut szubjektiven milyenek a helyiek eddig: Hat sokat nem tudtam beszelni, par helyi arccal csak, mivel senki nem beszel angolul. A fiatalok se. A számokat se. Akik itt a hostelt csinaljak azok mondjuk igen, itt muszaj, meg meg talan 2 - 3 emberrel talalkoztam boltban. Szoval nekem kene tudnom spanyolul, mert pantomimezes van csak. Amugy igy altalansossagban külsőre alacsonyabbak, ilyen "rézbőrűek" és szerintem nem szépek, jellemzően sokan tulsulyosak. Kevés a csinos lány meg fiu is . Lehet erre  a részre jellemző ez csak. Még az amerikak között is kevesebb a kövér pedig itt rengeteg van belőlük. Az öltözködés meg ugyanaz mint itthon (nyáron) sportcipő, papucs, rövidnaci, póló, mennek a sportmarkak kb ugyanaz a divat, sztm ez igy nemzetközi mar. Azt latom hogy az amcsi nagy dög terepjarok nagyon menők. Amugy nincs nagy különbség sztm kulturaban az itteni meg a magyar között meg az usa között se, mikor kerdezik hogy mondjak egzotikus dolgokat mo-rol nem igazan tudok, mint barmely varos olyan BP vagy sopfok nyaron, max nalunk vannak evszakok. Biztos kisebb meg kevesbe nemzetközi helyeken kijönne a kül, de nagy kultursokk nincs, de nekem nem tűnt fel eddig csak a kukak meg a zebrak hianya. A zebrak helyett fekvőrendőrök vannak, de figyelnek a gyalogosokra.

A külföldieknek altalaban Laszlo-kent mutatkozok be, a Laci nem megy nekik, nem is erőltetem, ha a laszlo se (pedig vna olyanbol USA-ban is - pl a félelem és reszketés dr Laszlo ) megy akkor Leslie marad, arra is hallgatok. Amugy se jegyzik meg, én se az övék. :) Amugy kevesebb a szép lány a külföldiek között is, aranyaiban a magyar csajok a legszebbek, meg a lengyelek. Akikkel talalkoztam azok mar ngayjabol  hallottak magyarorszagról, többen jartak is ott, a sziget meg mindenkinek megvan, meg a szimpla és a gellért hegy volt még ismerős. LAttam ma egy sziget polos csavot is itt. Sokan vannak itt spring break-en, meg 2 hetre, de van aki 6 hetig is utazgat, a sprong break-esek egy helyen és minden este buliznak, a többiek  altalaban par napot vannak egy helyen és inkabb jobban turistaskodnak. Amugy mindenki közvetlen, siman lehülhetsz barkihez dumcsizni. 

 

 

süti beállítások módosítása